Find det perfekte match

Racehunde er ligesom mennesker meget forskellige i deres behov, personligheder og temperament, hvorfor det kan være en rigtig god idé at undersøge en masse om den racehund, du har udkåret dig, inden du anskaffer den.

Der er stor forskel på de forskellige racehund, så det er meget vigtigt, at du gør dig dens behov og sin klart inden anskaffelsen for at gøre oplevelsen bedst mulig for alle parter – hund som menneske.

 

Vælg den rigtige racehund

Her finder du nogle retningslinjer i forhold din familietype og den racehund, der anbefales til netop din familietype. Du kan desuden læse meget mere om de forskellige hunderacer på nettet, hvor der er rigtig meget information tilgængeligt. Det er dog vigtigt at være kritisk overfor kilden, da det kan være meget subjektivt.

Det kan også være en rigtig god idé at låne bøger på biblioteket eller købe bøger. Jo mere forberedt dug er forinden hundens ankomst, desto bedre vil oplevelsen blive både for dig selv og hunden.

 

  1. Familie med små børn: det er ikke alle racehunde, der har tålmodighed nok til små nysgerrige børn, der gerne vil lege med hunden, undersøge den og ikke har så koordinerede bevægelser. Eksempler hunde, der er mere tolerante overfor børns adfærd og samtidig er en aktiv hund, der gerne tager del i familiens aktiviteter er; samojedehund, japansk spids, broholmer, korthåret collie, labrador retriever, golden retriever, beagle og newfoundlænder.
  2. Familie med større børn: familier med lidt større børn er mere fleksible, da børnene bedre kan tage del i pasningen af hunden. Børnene vil ofte gerne være med til at passe hunden, lege med den, træne den og gå tur. Hunde der egner sig godt til denne familietyper er for eksempel; cotton de tulear, shetland sheepdog, mops, border terrier, ruhåret gravhund og norwich terrier.
  3. Det unge par: mange unge mennesker har travlt med studie, arbejde og lignende, hvorfor det kan være en god idé at vælge en racehund, der ikke kræver så meget træning. Selvom man opdrager på hunden som hvalp, skal dens træning jo hele tiden holdes ved lige. Eksempler på velegnede hunderacer til det unge par er; engelsk springer spaniel, fransk bulldog, dalmatiner, siberian husky og gammel dansk hønsehund.
  4. Ældre par: som pensionist eller efterlønner har man langt mere overskud og tid til at have en hund. Men mange ældre mennesker har også travlt med at opleve, passe børnebørn osv., hvorfor det er vigtigt at vælge en racehund, der er klar på det. Gode racehunde til det ældre par kunne være; dansk spids, australsk terrier, pomeranien, shih tzu, cairn terrier og langhåret gravhund.