Hvordan vælger jeg den rette hund?

12.000 raske hunde bliver årligt aflivet i Danmark, fordi deres ejere ikke længere hverken kan eller magter at beholde dem. Ofte er det hundens adfærd, der volder problemer – og de problemer skyldes ofte, at ejeren ikke har været afklaret omkring det at have hund. Derfor er det vigtigt, at du gør dig grundige overvejelser, inden du skaffer dig en hund. Det kan du læse mere om i indlægget her.

Find ud af hvilken race, du gerne vil have

Inden du køber hund, skal du sætte dig ind i forskellige racer. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget aktivering, de kræver og skal have hver dag. Du skal derfor tænke over, hvad du kan tilbyde din hund. Har du tid nok til at aktivere din hund 2-3 timer om dagen? Har du tid til at gå til træning med den?

Det er meget vigtigt, at du overvejer disse ting, da du ender med en understimuleret hund, der raserer hjemmet, hvis ikke du får den aktiveret.

Vil du have en hvalp eller ældre hund?

Du skal gøre op med dig selv, om du har tid til en hvalp, eller om det er bedre for dig og din situation at købe en hund, der allerede er trænet og faldet til ro. En hvalp kræver rigtig meget arbejde, og derfor er det vigtigt, du har tiden og ikke mindst overskuddet til det.

Overvej det økonomiske

Det er vigtigt, at du grundigt overvejer din økonomi, da det er dyrt at anskaffe og have en hund. De skal have mad, trænes, til dyrlæge, have pelspleje, forsikres med mere. Man siger, man kan påregne en udgift på 1000-1500 kroner om måneden til hundemad og opsparing til hunden.