Inden du anskaffer dig en racehund

Der er mange ting, der skal forberedes og gøres klar inden man anskaffer sig en racehund eller i det hele taget bare en hund. Det er et stort ansvar at have en hund, der vil ændre dit liv radikalt.

Du er nødt til hele tiden at tage hensyn til hundens behov før dine egne. Det er derfor vigtigt, at du gør de forskellige scenarier op med dig selv, inden du anskaffer dig en hund.

 

Det bør du overveje inden du køber hund

En hund er ligesom et barn, den kan ikke klare sig selv og du er hele tiden nødt til at tage dig af den. Her finder du en liste over de ting du bør overveje, inden du anskaffer dig en hund.

 

  1. Økonomi: først og fremmest må du overveje, om du har økonomisk overskud til ikke kun af anskaffe dig en hund men også i det hele taget at have en hund. Det er dyrere at anskaffe sig en racehund end en blandingshund, hvorfor du må gøre op med dig selv, om du har råd til det eller om ikke andet etablere en opsparing til det. Derudover er det også dyrt at have en hund i forhold til foder, dyrlægeregninger osv. Man er også hele tiden nødt til at have økonomisk overskud til uforudsete udgifter i forbindelse med sygdom eller lignende.
  2. Tid: det er meget tidskrævende at have en hund, dels da den skal luftes tre gange om dagen, men udover det skal den også aktiveres i form af leg. Nogle hunde skal desuden aktiveres meget mere i forhold til andre, hvilket også er en god faktor at tænke over, inden man beslutter hvilken hund man vil anskaffe sig.
  1. Pasning: det er en god idé at etablere pasningsmuligheder, inden man anskaffer sig en hund, så man ikke lige pludselig står med håret i klemme.
  1. Opdragelse: ligesom et barn skal en hund også opdrages, og det er noget man er nødt til at gøre fra den er hvalp af. Nogle racer vil formentlig lystre bedre en andre, hvorfor det er en god idé at undersøge hvordan lige netop den racehund, du vil anskaffe dig skal opdrages.

 

Hvilken racehund passer til dig?

Racehund er ligesom mennesker meget forskellige, hvorfor det er en god idé at overveje, hvilken racehund, der passer bedst til dig og din situation. Nogle får måske forelsket sig i en bestemt race, men må måske senere indse, at den type hund krævede for meget og derfor ikke var det rigtig valg for dem. Det kan derfor være en god idé at læse en masse om de forskellige racer, inden du beslutter dig. Eller kontakte en god opdrætter og forklare dem din situation og få hjælp og vejledning til at vælge den racehund, der passer til lige netop dig.