Fordele med en praktisk hundelem

Når man har kæledyr som hunde og katte, så kan det være yderst praktisk at få monteret en hundelem (eller kattelem) i døren, så de nemt kan gå ind og ud, når de har lyst. På den måde slipper man for deres plagen, og måske kan de i arrigskab skabe sig og kradse på døre og paneler, og på den måde kan man altså forhindre ulykker i hjemmet. En hundelem eller hundedør kan nemlig give masser af fleksibilitet i hverdagen for dine kæledyr, så de kan komme ind og ud uden at være afhængige af dine indgriben og tilstedeværelse. Man kan forlade sit hjem sikkert, idet en lille hundelem ikke kan anvendes af indbrudstyve, men din hund og kat kan uden problemer smutte ind og ud efter behov.

Typer af lemme og låger

Man kan enten købe en færdigproduceret hundelem, eller man kan lave den selv, idet den så præcist passer til de ønskede mål. Med en låge kan man både forhindre børn og kæledyr at komme op af en trappe eller ind til et andet rum. Med et smart håndtag kan man selv åbne lågen og komme forbi, idet man så lukker den igen, så man effektivt kan forhindre hunde i at komme herind. I et hjem kan det være yderst praktisk, at dine hunde og katte selv kan bevæge sig mellem en løbegård eller en garage, der er forbundet med hjemme ved hjælp af en praktisk hundelem.

En hundelem er lige som et lille vindue, der i stedet for en glasrude har monteret en låge på hængsler for oven, men lågen kan også være lavet af kraftigt lærred eller blødt plastik. Selve rammen til hundelemme fremstilles ofte af aluminium eller plastik, så med et par skruer er den nem at montere, idet du selvfølgelig først skal save et passende hul i døren, hvor jeres hundelem kan monteres. Både hunde og katte kan nemt lære lemmen at kende, men de første par gange skal man nok lige lokke dem med en godbid, men derefter skal de nok selv huske genvejen.

Køb hundelem på nettet

Hvis man ikke selv har lyst til at måle, save og lime materialer sammen til en flot hundelem, så kan denne heldigvis købes færdigt, og de bedste tilbud kan man ofte finde på en webshop på nettet, da disse normalt har et større udvalg og lavere priser end de fysiske forretninger. Hos Lavprisdyrehandel.dk kan man købe en hundelem for under 200 kr., men der findes jo mange størrelser og materialer at vælge imellem, så man kan jo starte med at finde inspiration og tjekke mulighederne igennem.

Man bør i hvert fald vælge en model, der passer til jeres døre, og man bør overveje til de aflåselige lemme samt dem med tunnelelementer indbygget, da dette kan være praktisk i flere tilfælde. Man kan også finde hundelåger, der kan tilpasses en døråbning f.eks. ind til køkkenet, så dine kæledyr ikke kommer og tigger mad, mens man arbejder i køkkenet.