Fransk Bulldog, en god racehund for familien

Den ses mere og mere i Danmark – den franske bulldog er blevet en stadigt mere og mere populær hunderace, hvilket bestemt ikke er mærkeligt. Den har nemlig et meget venligt og muntert sind, hvorfor den vil passe rigtig godt ind i de fleste familier. En fransk bulldog har et meget karakteristisk udseende med sin flade snude, flagermus ører og store venlige øjne. Den er desuden lille og kompakt medkorte ben.

De er desuden meget livlige og legesyge, hvilket gør det til en velegnet racehund for familien. Ejere af racen beskriver dem som værende morsomme. Selv om det er en lille hund er den ikke larmende og er derfor både ideel for børnefamilier og som byhund.

 

Den populære hunds oprindelse

Den franske bulldog stammer oprindeligt fra England, hvor den blev fremavlet som en miniatureudgave af den engelske bulldog. I forbindelse med den industrielle revolution blev den engelske bulldog bragt til Frankrig, hvor den blev videreudviklet til det vi i dag kender som den franske bulldog. Det vides dog ikke med sikkerhed, hvilke racer der helt nøjagtig blev indblandet under racens udvikling.

Den franske bulldog har oplevet stor popularitet i USA, hvilket vi senere har taget til os her i Danmark, hvor det også er blevet en meget vellidt og populær racehund. Det er desuden takket være de amerikanske opdrættere, at racen har fået opretstående flagermuslignende ører, noget den ikke havde førhen.

Den franske bulldog er en meget kærlig og intelligent hund, der altid er ude på sjov og ballade på den morsomme og søde måde. Den nyder desuden at være sammen med sin familie og omgås også gerne andre husdyr eller fremmede dyr. Det er en rigtig god familiehund, der fungerer særlig godt med lidt større børn, der kan vise sig som en leder overfor hunden.

En fransk bulldog er desuden god for familien, da den ikke kræver ret meget. Den har for eksempel ikke behov for så meget motion. Det er dog vigtigt, at den får et par daglige gåture. Alt i alt er det en rigtig god familiehund, der kræver en rolig og bestemt opdragelse.

 

8 gode råd & facts

  1. Det er en stille hund, hvilket betyder at den ikke gør ret meget – i hvert fald ikke sammenlignet med så mange andre hunde, der nærmest ikke bestiller andet.
  2. En fransk bulldog kan ikke svømme, hvorfor det er bedst at holde den væk fra vand eller om ikke andet være lige ved dens side, når i færdes ved vand. Man kan desuden købe redningsveste til hunde.
  3. Det er en sensitiv hund, så det er vigtigt at du ikke råber af den, men opdrager den på en mere hensynsfuld måde.
  4. De kan have problemer med vejrtrækningen jævnfør genetiske faktorer, hvilket også betyder, at den godt kan snorke en del.
  5. Sørg for at købe dine franske bulldog med stamtavle for at have et større indblik i dens helbred og genetik.
  6. Mindre aktivitetsopgaver som søgninger af godbidder er velegnet for den franske bulldog.
  7. Pelsen skal gerne børstes et par gange om ugen, hvis du vil holde den pæn og ren.
  8. Det er en kuldefølsom race, hvorfor det er vigtigt at hunden kan leve indenfor og kun er ude i koldt vejr, når den skal gå tur.